Bicom bioresonansterapi

cat-451377_1920Har Du allergiska besvär?
Bicom bioresonansterpi är en metod där man behandlar allergier, överkänsligheter och allergiska besvär. Bicom bioresonans är en väl beprövad och mycket avancerad utrustning och behandlingsteknik med ursprung från Tyskland. Där finns det cirka 8000 Bicomutrustningar, varav 4000 används av vanliga läkare. 

Vad är allergi?
Det börjar oftast med en oförmåga att smälta någon eller några av basallergenerna: mjölk, vete, ägg, soja (undantag finns t ex vid luftburna allergier, pälsdjursallergi).

Dessa reaktioner i kroppen kan bero på brist av de enzymer som behövs för att kunna bryta ned ämnet, eller en försvagad matsmältning av annat skäl. Ifall personen fortsätter att äta de ämnen hon/han inte kan smälta, kan dessa symptomer uppstå ifrån endast en belastning eller påfrestning och till slut blir det för mycket för kroppen.

Då immunförsvaret blir överstressat och inte kan bemöta hotet på ett optimalt sätt, går immunförsvaret till anfall (eftersom kroppen känner sig hotad) mot den förmodade fienden, som i detta fall kan vara pollen, damm, pälsdjur eller nästan vad som helst. Allergireaktionen är i full gång och eftersom kroppen nu är i sämre skick än tidigare, kan den inte på egen hand enkelt ”komma tillbaka”, utan det är inte ovanligt att allergierna ökar i intensitet och kroppen blir känsligare av fler ämnen. Det är här behandling med Bicom bioresonansterapi kommer in. 

Behandling av allergiska besvär
Bicom bioresonansterapi är en helt smärtfri behandling och utförs med elektromedicinsk utrustning som kallas Bicom och baseras på akupunktursystemet. Det kan behövas 7 till 15 behandlingar beroende på ålder och hur länge besvären har funnits. Ofta har sjukdomstillståndet skapats under många år, och då kan det krävas fler behandlingar.

Hur hittas allergierna?
Terapeuten mäter fram ett referensvärde, med hjälp av en mätpenna kopplad till Bicom, på en av fingrarnas akupunkturpunkter. Därefter jämförs värdet på punkten när patienten belastas med ett ämne (en möjlig allergen). Genom att jämföra värdena ser terapeuten om det finns reaktion mot ämnet (för det mesta kan patienten samtidigt se skillnaden på värdena). Belastningen görs med Bicom.

Ämnet som ligger i ett provrör läggs i en mätkopp som läser av dess frekvens. Bicom skickar samma frekvens till patienten genom en elektrod som är kopplad till utrustningen. Genom mätningen finner man ut vilka ämnen som påverkar patienten och terapeuten kan tala om vilka symtom som det kan ge.

Hur fungerar Bicom i behandling?
Behandlingen liksom mätningen är helt smärtfri och sker genom att patientens eget gensvar (frekvensmönster) används. Bicom sorterar ut vad som ska förstärkas, försvagas eller släckas ut. Grundprincipen är att de ämnen som visat reaktion vid mätning används i behandlingen. Under behandlingen håller patienten i elektroder (mässingklot) och/eller har elektroder placerade på kroppen, som förmedlar behandlingsfrekvenserna från Bicomen till patienten. Den känner även av patientens reaktion under behandlingen. 

Behandlingar

💚  Bioresonans terapi
💚 Coaching
💚 Hypnos

💚 Healing
💚  Massage
💚 Meditation
💚  Regndroppsmassage

💚 Regression

💚Access Bars

💚Lymfmassage 

Boka tid!

Medicinsk massage terapeut och coach

certifierad massör

Louise Vilhelmsson

www.helhetscentret.bokadirekt.se
helhetscentret@gmail.com
tel. 070-28 29 653

Naprapat
Lotta Antoniusson
Finns på plats på måndagar.
lottasnaprapatklinik@telia.com 
tel. 070-647 59 49